22 september 2010

Dagens ord = Handbroms

Jag gjorde världens fadäs - IGEN!

Här om dagen åkte jag iväg tidigt i ottan, tänkte överraska min kärlek med att köpa lite mysig och lyxig frukost till oss.
Fortfarande sömndrucken satte jag mig i bilen och körde de 2 minuterna till närmaste Hemköp.
Parkerade bilen precis utanför och gick in gjorde det jag skulle.

När jag sen kommer ut och ska sätta mig i bilen och köra hem så är bilen borta!!
Pust väck, finns ingenstans.
Konstigt nog så drabbades jag inte av panik, jag blev mest trött och tänkt
" Jäkla skit, måste jag gå hem nu med dessa tunga kassar bara för att väcka min kärlek med att berätta bilen är borta.. *suck*"

Jag ställer ned de överfyllda matkassarna tar upp en cigg och som av en händelse sneglar jag ned till vänster i fyrvägskorsningen utanför Hemköp vid Stigbergstorget och ser till min stora lättnad och förvåning att vår lille bil rullat över 2 spårvagnsspår samt korsat två i normaltsett tungttrafikerade körfält och står nu "parkerad" tvärs över cykelbanan 300 m bort.

Skamsen och lite lätt hysterisk, skyndade jag mig bort till vår bil och bara för att upptäcka att inte så mycket som en skråma landat på bilen. Lätt panikslagen och fruktansvärt generad sätter jag mig i bilen lägger i backen och kör bort från cylekbanan så fort jag bara kan.

Väl hemma väcker jag mina kärlek med massor av pussar och kramar och berättar stolt att jag minsann varit uppe i ottan och handlat frukost åt oss men till saken hör att jag inte kan sluta fnittra och till slut frågar min kärlek mig, lite lätt irriterad, vad som är så roligt?
Jag berättar då vad som hänt med bilen utan handbroms.

Aldrig har jag sett någon vakna till så fort som han gjorde, min stackars älskling. Själv så höll jag på att dö av skratt men det berodde förmodligen på att jag fortfarande var i chocktillstånd.

Efter många förlåt, förlåt och "Nej, klart bilen inte kunde köra över någon" och "Ja, jag lovar att aldrig mer så länge jag lever glömma bort att lägg i handbromsen när jag parkerat"
Så suckade han bara och försatte mig med kör förbud i all oändlighet, men jag antar att jag förtjänar det, virrigare människa får man ju leta efter, ha ha!!

//C.

1 kommentar:

Stora Morran sa...

Men gud!!! Shit vad sjukt! Vilken tur du hade.